Picklad rödlök är ett otroligt uppiggande och trevligt tillbehör i hamburgare, på smörgåsen och i salladen. Limesaft gör rödlöken vackert rosa i färgen.
PICKLAD RÖDLÖK
Recept:
1 stor rödlök
2 lime, saften
1 tsk rörsocker
0,5 tsk salt
1 krm chilipulver
0,5 tsk malen ingefära
- Dela och strimla rödlöken.
- Lägg lökstrimlorna i en värmetålig skål och häll över kokande vatten (så mycket att det täcker).
- Låt löken mjukna i det heta vattnet en kort stund, ca 15 sekunder, och häll sedan av vattnet.
- Pressa limesaft över rödlöken och krydda. Rör om ordentligt.
- Täck skålen med plastfilm och låt stå i kylskåpet i minst ett par timmar före servering.
Hur länge står sig picklad rödlök?
Picklad rödlök som ligger i sin lag övertäckt i en skål eller i en glasburk står sig i minst två veckor i kylen.
1 kommentar
[…] Picklad rödlök Tabouli – persiljesallad […]