Picklad rödlök är ett otroligt uppiggande och trevligt tillbehör i hamburgare, på smörgåsen och i salladen. Limesaft gör rödlöken vackert rosa i färgen.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

PICKLAD RÖDLÖK

Recept:
1 stor rödlök
2 lime, saften
1 tsk rörsocker
0,5 tsk salt
1 krm chilipulver
0,5 tsk malen ingefära

  1. Dela och strimla rödlöken.
  2. Lägg lökstrimlorna i en värmetålig skål och häll över kokande vatten (så mycket att det täcker).
  3. Låt löken mjukna i det heta vattnet en kort stund, ca 15 sekunder, och häll sedan av vattnet.
  4. Pressa limesaft över rödlöken och krydda. Rör om ordentligt.
  5. Täck skålen med plastfilm och låt stå i kylskåpet i minst ett par timmar före servering. 
Hur länge står sig picklad rödlök?

Picklad rödlök som ligger i sin lag övertäckt i en skål eller i en glasburk står sig i minst två veckor i kylen.


Spara på Pinterest: Picklad rödlök

CategoriesSommar
  1. Pingback:Ugnsrostade kikärtor, 3 såser och falafeltillbehör – Vegokäk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.