• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödMellanmål

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration av glutenfritt polarbröd

av Malin Vesterback 18 juli, 2020

Att baka naturligt glutenfria brödkakor är ingen konst med det här receptet med inspiration av glutenfritt polarbröd.

De här saftiga och mjuka brödkakorna kan ätas med smör och pålägg men allra godast är de som lyxiga räksmörgåsar.

glutenfri räksmörgås

Glutenfri räksmörgås – så här gör du

  • Baka brödkakorna (recept nedan)
  • Pensla de avsvalnade bröden med smält smör.
  • Toppa med fräscha salladsblad och räkor.
  • Dekorera med ett skivat ägg, majonnäs, dill och citron.

glutenfria brödkakor

Baka glutenfria brödkakor: recept

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 14 Medeltal: 3.4]
recept glutenfria brödkakor
Skriv ut

Glutenfria brödkakor

Saftiga och mjuka brödkakor som är enkla att lyckas med.
Spara på pinterest
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jästid 30 minuter
Portioner 8 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten hett
  • 2 msk mörk sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja eller smält smör
  • 25 g färsk jäst
  • 1 st ägg
  • 2 msk psylliumpulver
  • 1 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl tapiokastärkelse eller maizenastärkelse

Instruktioner

  • Blanda kall mjölk med hett vatten.
  • Tillsätt sirap, salt och olja eller smör.
  • Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen.
  • Rör om tills jästen upplöst sig helt.
  • Tillsätt ägg.
  • Blanda psyllium, durramjöl, rismjöl och stärkelse i en skål och vänd ner i degspadet.
  • Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet
  • svälla och degen blir fastare.
  • Låt smeten stå och jäsa i 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 C.
  • Ta fram en bakplåt och klä den med bakplåtspapper.
  • Baka ut degen i rismjöl blandat med stärkelse. Använd så mycket mjöl du behöver
  • för att det inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
  • Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, runda bröd.
  • För över bröden på plåtarna (4 bröd per plåt) och grädda dem i 15 minuter i mitten av ugnen (en plåt åt gången).
  • För över de varma bröden på ett galler att svalna.

Recept & Foto: Malin Vesterback

Fler recept på glutenfritt bröd:

  • Video: Baka ett enkelt glutenfritt bröd – steg för steg
  • Glutenfritt tunnbröd i stekpanna
  • Glutenfria tortillabröd med spenat
  • Baka glutenfria naanbröd
  • Glutenfritt bananbröd med choklad

durramjölräkor
6 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna
nästa inlägg
Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

Fler recept att pröva

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

Glutenfria tortillabröd med spenat

5 maj, 2020

Picknickägg med avokadofyllning – perfekt proviant på skogspromenaden

21 april, 2020

Video: Baka ett enkelt glutenfritt bröd – steg...

16 mars, 2020

Baka glutenfri limpa utan jäst – superenkelt recept!

4 mars, 2020

Bananpannkakor med jordnötssmör och kokos

2 mars, 2020

6 kommentarer

Stina 18 juli, 2020 - 20:34

Har du Tips på hur jag kan byta ut ägget? Behövs det?

Svara
Malin Vesterback 18 juli, 2020 - 20:37

Jag tycker bröden får bättre färg med ett ägg i degen, och hjälper till med konsistens. Men det går bra utan!

Svara
M 30 juli, 2020 - 15:12

Vilket bra recept, tack! Jag använde havremjölk samt potatismjöl som stärkelse. Blev toppenbra!

Svara
Malin Vesterback 9 september, 2020 - 20:06

Så roligt att höra 🙂

Svara
Margita Martinsson 6 mars, 2021 - 17:38

Jag fick klumpar i degen när jag tillsatte mjölblandningen. Hur kan jag undvika det?

Svara
Malin Vesterback 22 april, 2021 - 08:44

Kör degen snabbt i maskin så att husken inte hinner klumpa sig. Skulle det ändå hända kan du försöka lösa upp dem när du knådar degen eller ta bort dem.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt