Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration av glutenfritt polarbröd

Att baka naturligt glutenfria brödkakor är ingen konst med det här receptet med inspiration av glutenfritt polarbröd.

De här saftiga och mjuka brödkakorna kan ätas med smör och pålägg men allra godast är de som lyxiga räksmörgåsar.

glutenfri räksmörgås

Glutenfri räksmörgås – så här gör du

  • Baka brödkakorna (recept nedan)
  • Pensla de avsvalnade bröden med smält smör.
  • Toppa med fräscha salladsblad och räkor.
  • Dekorera med ett skivat ägg, majonnäs, dill och citron.

glutenfria brödkakor

Baka glutenfria brödkakor: recept

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 3 Medeltal: 4.3]
recept glutenfria brödkakor
Skriv ut

Glutenfria brödkakor

Saftiga och mjuka brödkakor som är enkla att lyckas med.
Spara på pinterest
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Jästid 30 minuter
Portioner 8 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten hett
  • 2 msk mörk sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja eller smält smör
  • 25 g färsk jäst
  • 1 st ägg
  • 2 msk psylliumpulver
  • 1 dl durramjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl tapiokastärkelse eller maizenastärkelse

Instruktioner

  • Blanda kall mjölk med hett vatten.
  • Tillsätt sirap, salt och olja eller smör.
  • Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen.
  • Rör om tills jästen upplöst sig helt.
  • Tillsätt ägg.
  • Blanda psyllium, durramjöl, rismjöl och stärkelse i en skål och vänd ner i degspadet.
  • Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet
  • svälla och degen blir fastare.
  • Låt smeten stå och jäsa i 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 C.
  • Ta fram en bakplåt och klä den med bakplåtspapper.
  • Baka ut degen i rismjöl blandat med stärkelse. Använd så mycket mjöl du behöver
  • för att det inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
  • Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, runda bröd.
  • För över bröden på plåtarna (4 bröd per plåt) och grädda dem i 15 minuter i mitten av ugnen (en plåt åt gången).
  • För över de varma bröden på ett galler att svalna.

Recept & Foto: Malin Vesterback

Fler recept på glutenfritt bröd:

KategorierMellanmål

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.