En barnsligt god glutenfri dessert blir denna smulpaj med choklad och nötter i degen – bakad med banan i portionsformar. Servera den goda blandningen ljummen med en lyxig mascarponekräm och lite smält choklad.
Sugen på fler recept med glutenfri smuldeg? Kolla in de här recepten.
Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde
![glutenfri efterrätt](https://lagaglutenfritt.se/wp-content/uploads/2020/07/Namnlös-design-16-768x1152.png)
Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde
Glutenfri efterrätt som går hem hos alla som älskar nötter, bananer och choklad!
Spara på pinterest
Portioner 8 portioner
Ingredienser
Smuldeg:
- 125 g kallt smör i tärningar
- 0,5 dl rörsocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl rismjöl
- 1 dl kokosflingor
- 100 g mjölkchoklad i bitar
- 1 dl cashewnötter
Fyllning:
- 4 st bananer
Mascarponegrädde:
- 2 dl grädde
- 1 dl florsocker
- 250 g mascarponeost
Dekoration:
- Bananskivor
- Smält choklad
Instruktioner
Smuldeg:
- Pulsa samman alla ingredienser i en matberedare till en klumpig deg, eller nyp ihop för hand.
- Låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
- Sätt ugnen på 225 C.
- Ta fram 8 små portionsformar som tål ugnsvärme och ställ dem på en bakplåt.
Fyllning:
- Skala och skiva 4 bananer och fördela dem i skålarna.
- Toppa med smuldegen och grädda i 15-20 minuter.
- Låt svalna medan du gör mascarponegrädden.
Mascarponegrädde:
- Blanda grädde, florsocker och mascarponeost i en skål.
- Vispa med elvisp till en fast kräm.
Dekoration:
- Spritsa krämen ovanpå varje pajportion och dekorera med ytterligare bananskivor och smält choklad.