Glutenfri dessert: smulpaj med banan och mascarponegrädde

En barnsligt god glutenfri dessert blir denna smulpaj med choklad och nötter i degen – bakad med banan i portionsformar. Servera den goda blandningen ljummen med en lyxig mascarponekräm och lite smält choklad.

Sugen på fler recept med glutenfri smuldeg? Kolla in de här recepten.

Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 2 Medeltal: 4.5]
glutenfri efterrätt
Skriv ut

Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde

Glutenfri efterrätt som går hem hos alla som älskar nötter, bananer och choklad!
Spara på pinterest
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 8 portioner
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Smuldeg:

  • 125 g kallt smör i tärningar
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 100 g mjölkchoklad i bitar
  • 1 dl cashewnötter

Fyllning:

  • 4 st bananer

Mascarponegrädde:

  • 2 dl grädde
  • 1 dl florsocker
  • 250 g mascarponeost

Dekoration:

  • Bananskivor
  • Smält choklad

Instruktioner

Smuldeg:

  • Pulsa samman alla ingredienser i en matberedare till en klumpig deg, eller nyp ihop för hand.
  • Låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
  • Sätt ugnen på 225 C.
  • Ta fram 8 små portionsformar som tål ugnsvärme och ställ dem på en bakplåt.

Fyllning:

  • Skala och skiva 4 bananer och fördela dem i skålarna.
  • Toppa med smuldegen och grädda i 15-20 minuter.
  • Låt svalna medan du gör mascarponegrädden.

Mascarponegrädde:

  • Blanda grädde, florsocker och mascarponeost i en skål.
  • Vispa med elvisp till en fast kräm.

Dekoration:

  • Spritsa krämen ovanpå varje pajportion och dekorera med ytterligare bananskivor och smält choklad.
KategorierDessert

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.