En barnsligt god glutenfri dessert blir denna smulpaj med choklad och nötter i degen – bakad med banan i portionsformar. Servera den goda blandningen ljummen med en lyxig mascarponekräm och lite smält choklad.
Sugen på fler recept med glutenfri smuldeg? Kolla in de här recepten.
Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde
Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde
Glutenfri efterrätt som går hem hos alla som älskar nötter, bananer och choklad!
Spara på pinterest
Servings 8 portioner
Ingredients
Smuldeg:
- 125 g kallt smör i tärningar
- 0,5 dl rörsocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl rismjöl
- 1 dl kokosflingor
- 100 g mjölkchoklad i bitar
- 1 dl cashewnötter
Fyllning:
- 4 st bananer
Mascarponegrädde:
- 2 dl grädde
- 1 dl florsocker
- 250 g mascarponeost
Dekoration:
- Bananskivor
- Smält choklad
Instructions
Smuldeg:
- Pulsa samman alla ingredienser i en matberedare till en klumpig deg, eller nyp ihop för hand.
- Låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
- Sätt ugnen på 225 C.
- Ta fram 8 små portionsformar som tål ugnsvärme och ställ dem på en bakplåt.
Fyllning:
- Skala och skiva 4 bananer och fördela dem i skålarna.
- Toppa med smuldegen och grädda i 15-20 minuter.
- Låt svalna medan du gör mascarponegrädden.
Mascarponegrädde:
- Blanda grädde, florsocker och mascarponeost i en skål.
- Vispa med elvisp till en fast kräm.
Dekoration:
- Spritsa krämen ovanpå varje pajportion och dekorera med ytterligare bananskivor och smält choklad.