En marängtårta är perfekt när du vill laga en god, men lättlagad tårta som passar såväl barn som vuxna. Vem kan motstå daim, jordgubbar och hemlagad chokladkolasås?
Med Rice Crispies får marängbottnarna en segmjuk konsistens som passar bra ihop med hackad daim.
Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås
En barnsligt god marängtårta med daim som räcker åt många och går hem hos både stora och små!
Spara på pinterest
Servings 12 pers
Ingredients
Marängbotten:
- 4 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 2 dl Rice Krispies
Chokladkolasås
- 1 dl grädde
- 2 äggulor
- 2 msk kakao
- 0,5 dl ljus sirap
- 50 g smör
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 2 dubbel-daim
Dekoration:
- Färska jordgubbar
Instructions
Botten:
- Sätt ugnen på 125°C.
- Vispa vitorna till ett hårt skum.
- Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning, tills du fått en blank och fast marängsmet.
- Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30×40 cm (för 10 bitar).
- Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret.
- Låt svalna och dela på längden till två långa bottnar.
Chokladkolasås:
- Blanda grädde, äggulor, kakao och sirap i en kastrull.
- Hetta varsamt upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
- Ta kastrullen av värmen och rör ner smöret.
- Häll upp såsen i en skål och låt svalna helt innan du brer den på tårtan.
Montering:
- Lägg en botten på en bricka och bred över hälften av kolasåsen.
- Bred på ett lager grädde och strö över hackad daim – men spara lite till garneringen.
- Lägg på den andra botten, resten av kolasås, grädde och daim.
- Garnera med färska jordgubbar och pynta med snygga små vimplar eller liknande.
- Förvara i kylen tills servering.
Du kanske också gillar: