Är det svårt att baka god, glutenfri kavring? Absolut inte. Testa den här finska limpan bakad på surmjölk eller filmjölk.

Godast blir den om smeten får svälla länge över natten i kylskåpet, men den går också att baka samma dag om man inte orkar vänta.

NATURLIGT GLUTENFRI KAVRING MED LINGON

Du behöver:

  • 5 dl surmjölk eller filmjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 msk psylliumpulver
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 dl fullkornsrismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl teffmjöl
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 tsk havssalt

1. Rör ut jästen i surmjölken/filmjölken i en stor bunke.
2. Tillsätt mörk sirap och lingonsylt.
3. Blanda resten av ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i mjölkblandningen.
4. Rör tills du fått en jämn smet.
5. Plasta in bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur i minst en timme.
Om du har tid kan du gärna låta smeten kalljäsa över natten i kylskåp.
6. Fördela smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda brödet i 1,5h i 150 grader.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 4 Medeltal: 4.5]
KategorierHöst Vinter
    1. malinsdriftigheter says:

      Hej jo det finns färdiga blandningar. 🙂 De består oftast av kummin, anis och fänkål. Men går lika bra att blanda själv – eller skippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.