• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
Glutenfritt brödHöstVinter

Naturligt glutenfri kavring med lingon

av Malin Vesterback 4 november, 2020

Är det svårt att baka god, glutenfri kavring? Absolut inte. Testa den här finska limpan bakad på surmjölk eller filmjölk.

Godast blir den om smeten får svälla länge över natten i kylskåpet, men den går också att baka samma dag om man inte orkar vänta.

NATURLIGT GLUTENFRI KAVRING MED LINGON

Du behöver:

  • 5 dl surmjölk eller filmjölk
  • 25 g jäst
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 msk psylliumpulver
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 dl fullkornsrismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl teffmjöl
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 tsk havssalt

1. Rör ut jästen i surmjölken/filmjölken i en stor bunke.
2. Tillsätt mörk sirap och lingonsylt.
3. Blanda resten av ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i mjölkblandningen.
4. Rör tills du fått en jämn smet.
5. Plasta in bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur i minst en timme.
Om du har tid kan du gärna låta smeten kalljäsa över natten i kylskåp.
6. Fördela smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda brödet i 1,5h i 150 grader.

Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 8 Medeltal: 4.4]
filmjölklingonpumpafrönsirapsurmjölk
2 kommentarer
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

Finlandssvensk kreatör och entreprenör.

föregående inlägg
Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan ugn
nästa inlägg
Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och trädgårdsbär

Fler recept att pröva

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

8 december, 2020

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfri västerbottenpaj toppad med lax och färskost

30 augusti, 2020

Så här bakar du glutenfria brödkakor med inspiration...

18 juli, 2020

Glutenfri smulpaj med äpplen och kanel i gjutjärnspanna

15 juli, 2020

Baka glutenfria naanbröd

9 juni, 2020

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna

24 maj, 2020

2 kommentarer

Linda 1 oktober, 2018 - 20:33

Alltså var hittar man brödkrydda? Finns det färdiga ”blandningar”?

Svara
malinsdriftigheter 1 oktober, 2018 - 21:12

Hej jo det finns färdiga blandningar. 🙂 De består oftast av kummin, anis och fänkål. Men går lika bra att blanda själv – eller skippa.

Svara

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt