• Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt
Baka och laga glutenfritt med Malin
AdventBufféGlutenfri julbakningGlutenfria muffinsVinter

Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

av Malin Vesterback 8 december, 2020

Sprid julstämning med ett gäng hembakade, glutenfria pepparkaksmuffins. Kryddiga och goda!

För mer inspiration om olika sätt att baka glutenfria cupcakes, kolla in den här artikeln.

Så här bakar du glutenfria julcupcakes

Att baka glutenfria pepparkaksmuffins är väldigt likt som med vanliga muffins med vetemjöl. Skillnaden är att istället för en mjölsort använder vi två (naturligt glutenfria). Men, du kan också använda en glutenfri mjölmix om du hellre vill det.

I det här receptet används rismjöl och potatismjöl, men du kan också blanda med lite kokosmjöl eller mandelmjöl. Se bara till att använda ca 200 g totalt.

Lite psylliumpulver i smeten gör muffinsen saftigare och hållbarare. En tesked räcker. Du kan också använda guarkärnmjöl eller xantham. Skippar du detta med psylliumet blir muffinsen smuligare att äta, men smaken är självklart densamma.

Glasyren, eller frostingen, blir lite juligare med kanel.

För extra saftiga muffins, och mer julsmak: Pensla de färdiga muffinsen med glögg innan du spritsar på glasyren.

Dekorationerna består av smält vitchoklad som spritsats som slarviga stjärnor på en bricka. Strö över vintrigt strössel och låt stelna i kylen.

Skriv ut

Glutenfria pepparkakscupcakes

Baka glutenfria pepparkaksmuffins till jul, toppa med cream cheese frosting. Tadaa! Julcupcakes.
Spara på pinterest
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 24 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Muffins

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk psylliumpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Frosting

  • 100 g Philadelphia
  • 50 g smör rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel

Instruktioner

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
  • Tillsätt det smälta smöret samt gräddfilen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner i äggsmeten. Blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar, upp till kanten (för de sjunker) och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
  • Låt muffinsen svalna helt innan du toppar dem med frostingen.

Frosting

  • Vispa philadelphia med rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig kräm.
  • Fyll upp en spritspåse, med eller utan tyll, och spritsa fovanpå på varje muffin.
  • Dekorera med vit choklad.
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 4 Medeltal: 4.3]

Fler glutenfria julrecept

recept på glutenfria pepparkakor
Glutenfria pepparkakor
Glutenfri julbakning
Glutenfri julmat
färskostpepparkakskrydda
0 kommentar
0
FacebookTwitterPinterestWhatsappEmail
Malin Vesterback

föregående inlägg
Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter – ett långjäst glutenfritt bröd
nästa inlägg
Receptet på mina glutenfria falafel

Fler recept att pröva

Glutenfri tårta till 2-åringen: recept på siffertårta med...

2 augusti, 2021

Söt-syrlig glutenfri kavring med tranbär och nötter –...

28 november, 2020

Baka naturligt glutenfria pepparkakor – nytt recept på...

11 november, 2020

Laga sötsyrlig dessert med dulce de leche och...

7 november, 2020

Naturligt glutenfri kavring med lingon

4 november, 2020

Raw äppelkaka – glutenfri och vegansk äppelkaka utan...

18 oktober, 2020

Baka saftiga glutenfria frallor med sötpotatis – enkelt...

10 oktober, 2020

Glutenfria cupcakes med italiensk maräng

20 september, 2020

Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås

9 september, 2020

Glutenfria cupcakes – grundrecept, fyllningar och frostings

5 september, 2020

Lämna en kommentar Avbryt svar

Recipe Rating




Spara mitt namn, e-post- och webbadress i denna webbläsare till nästa gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sök recept

Om bloggen

Om bloggen

Malin Vesterback

Hej och välkommen till min receptblogg! Här hittar du mig och mina glutenfria recept som jag utvecklar hemma i mitt kök i Vasa, Finland.

ENDAST FÖR INSPIRATION
Mina recept är på experimentstadiet. Jag kan inte garantera att du får ett likadant resultat hemma. Jag hoppas ändå att du är vågar pröva själv och berätta hur det gick! Tillsammans blir vi bättre på att baka glutenfritt.

Receptkategorier

  • Baka glutenfritt
    • Glutenfritt bröd
    • Glutenfritt knäckebröd och kex
    • Glutenfria mjuka kakor
    • Glutenfria muffins
    • Glutenfria småkakor
    • Glutenfria bullar
    • Glutenfri söt paj
    • Glutenfria tårtor
    • Glutenfri cheesecake
    • Glutenfria bakelser
  • Laga glutenfritt
    • Pizza & plåtbröd
    • Glutenfri matpaj
    • Soppa
    • Glutenfri pasta
    • Gryta
    • Fisk
    • Kyckling

About Me

About Me

Malin Vesterback

Finlandssvensk receptkreatör

malins glutenfria på instagram

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email

@2020 - All Right Reserved. Designed and Developed by Mynta Media


Tillbaka till toppen
Baka och laga glutenfritt med Malin
  • Om
  • Recept: Baka glutenfritt
  • Recept: Laga glutenfritt