Julcupcakes: Glutenfria pepparkaksmuffins med cream cheese frosting

Sprid julstämning med ett gäng hembakade, glutenfria pepparkaksmuffins. Kryddiga och goda!

För mer inspiration om olika sätt att baka glutenfria cupcakes, kolla in den här artikeln.

Så här bakar du glutenfria julcupcakes

Att baka glutenfria pepparkaksmuffins är väldigt likt som med vanliga muffins med vetemjöl. Skillnaden är att istället för en mjölsort använder vi två (naturligt glutenfria). Men, du kan också använda en glutenfri mjölmix om du hellre vill det.

I det här receptet används rismjöl och potatismjöl, men du kan också blanda med lite kokosmjöl eller mandelmjöl. Se bara till att använda ca 200 g totalt.

Lite psylliumpulver i smeten gör muffinsen saftigare och hållbarare. En tesked räcker. Du kan också använda guarkärnmjöl eller xantham. Skippar du detta med psylliumet blir muffinsen smuligare att äta, men smaken är självklart densamma.

Glasyren, eller frostingen, blir lite juligare med kanel.

För extra saftiga muffins, och mer julsmak: Pensla de färdiga muffinsen med glögg innan du spritsar på glasyren.

Dekorationerna består av smält vitchoklad som spritsats som slarviga stjärnor på en bricka. Strö över vintrigt strössel och låt stelna i kylen.

Skriv ut

Glutenfria pepparkakscupcakes

Baka glutenfria pepparkaksmuffins till jul, toppa med cream cheese frosting. Tadaa! Julcupcakes.
Spara på pinterest
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 24 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

Muffins

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk psylliumpulver
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskrydda

Frosting

  • 100 g Philadelphia
  • 50 g smör rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel

Instruktioner

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
  • Tillsätt det smälta smöret samt gräddfilen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner i äggsmeten. Blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar, upp till kanten (för de sjunker) och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
  • Låt muffinsen svalna helt innan du toppar dem med frostingen.

Frosting

  • Vispa philadelphia med rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig kräm.
  • Fyll upp en spritspåse, med eller utan tyll, och spritsa fovanpå på varje muffin.
  • Dekorera med vit choklad.
Klicka för att betygsätta receptet
[Totalt: 1 Medeltal: 5]

Fler glutenfria julrecept

recept på glutenfria pepparkakor
Glutenfria pepparkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.