Söker du recept på proteinbröd? Då har du hittat rätt! Den här lättlagade, glutenfria proteinlimpan med ägg, chiafrön och tahini kommer att bli din nya favorit.
Du blandar mitt proteinbröd i en blender (smoothiemixer). Det går snabbt och du slipper en massa disk.
Malin, receptskapare
Huvudingrediensen i proteinbröd är ägg. Det går åt 6 st ägg för att göra detta proteinbröd, men i vissa recept kan det gå åt så mycket som 8 st.
Tahini eller sesampasta är en pasta gjord av krossade sesamfrön. Pastan har varierande smak och egenskaper beroende på om fröna är skalade eller inte, samt rostade eller orostade. Den används i matlagning i Mellanöstern och Nordafrika, och är en av ingredienserna i till exempel hummus och baba ganouj. Röran äts ofta som dipp, i meze eller tillsammans med huvudrätten, till exempel grillad fisk. Sesamfrön innehåller många essentiella fettsyror och har hög kalorihalt.
Källa: Wikipedia
Chiafrön innehåller 18 av de 20 essentiella aminosyrorna som vi behöver för att må bra och de har en proteinhalt på 21 procent . Det är lika mycket protein som i nötkött, vilket gör chiafrön till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein.
Protein hjälper dig att bygga muskler så ät gärna denna limpa efter träning!
Glutenfritt proteinbröd med tahini
Equipment
- Brödform
Ingredients
- 6 st ägg
- 2 dl tahini
- 2 msk kokosolja
- 2 msk äppelmos osötad
- 0,5 dl chiafrön
- 3 msk kokosmjöl
- 3 msk kikärtsmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
Instructions
- Sätt ugnen på 175 C.
- Knäck äggen i en mixer och pulsa maskinen tills äggen blivit skummiga.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är blandat.
- Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Låt brödet svalna på galler innan du skär upp det i skivor.
Gillade du receptet?
Proteinbrödet är ett av 53 nya, glutenfria brödrecept som du hittar i e-boken Lyckas med glutenfritt bröd.
Fler brödrecept hittar du här.
2 kommentarer
Kan man byta ut tahini mot något annat?
Du kan byta till vilket nöt- eller frösmör du vill, men enklast kanske jordnötssmör.