Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri jordgubbskaka med glass
När du är sugen på paj men vill göra något enklare och snabbare: gör min enkla jordgubbskaka! En enkel segmjuk glutenfri jordgubbskaka med frasiga kanter och knäckig smak.
Spara på pinterest
Portioner
8
bitar
Ingredienser
2
st
ägg
2,5
dl
strösocker
2
tsk
vaniljsocker
1,5
dl
rismjöl
1
dl
havremjöl
glutenfritt
0,5
tsk
bakpulver
1
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
1
nypa
salt
2
dl
jordgubbar
frysta
hackade nötter och/eller kokosflingor
som topping
75
g
Smör
Instruktioner
Lägg ugnen på 175 C och smöra en pajform.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp.
Blanda mjölsorter, bakpulver, psyllium och salt i en skål och vänd ner i äggsmeten. Blanda noggrant.
Bred ut smeten i pajformen och tryck ner jordgubbarna. Fördela en näve hackade nötter och/eller kokosflingor ovanpå kakan.
Avsluta med att skära smöret i tunna skivor som du placerar ut över pajen i ett jämnt lager,
Grädda pajen i ca 35 minuter. Håll uppsikt så att kanterna inte bränns - täck i så fall pajen med aluminiumfolie och grädda vidare.
Servera ljummen med vaniljglass.