Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria muffins med rabarber
Mumsiga muffins utan gluten smaksatta med rabarberkompott och toppade med smuldeg.
Spara på pinterest
Portioner
10
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Rabarberkompott
250
g
rabarber
i bitar
1
st
citron
saften + skalet fint rivet
1
dl
socker
Smuldeg
50
g
smör
smält
1
dl
potatismjöl
2
dl
glutenfritt havremjöl
2
msk
farinsocker
1
tsk
bakpulver
Muffinssmet
2
dl
glutenfritt havremjöl
1
dl
kokosmjöl
1
dl
potatismjöl
2
tsk
bakpulver
1
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
0,5
tsk
kardemumma
malen
50
g
smör
smält
2
st
ägg
1
dl
farinsocker
1
dl
strösocker
1
dl
mjölk
Instruktioner
Rabarberkompott
Koka upp rabarber, citronsaft, citronskal och socker i en kastrull.
Låt blandningen småputtra tills rabarbern kokat sönder i trådar. Ställ åt sidan.
Smuldeg
Rör ihop alla ingredienser och ställ i kylen så länge.
Muffinssmet
Sätt ugnen på 175 C och placera ut 10-12 st pappersformar i en muffinsplåt.
Blanda alla torra ingredienser i en degskål.
Rör ihop ägg, socker, smält smör och mjölk i en annan skål.
Vänd ner äggblandningen i den torra blandningen och rör om väl.
Fördela smeten i muffinsformarna. Toppa med rabarberkompott och slutligen smuldeg.
Grädda muffinsen i ca 15 minuter, tills toppingen smält ihop med muffinsen och fått litet färg.
Låt muffinsen svalna och servera med vaniljvisp.