Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Butter chicken
En mild kycklinggryta för hela familjen
Spara på pinterest
Portioner
4
portioner
Ingredienser
400
g
kycklingfiléer
i tärningar
Marinad
2
msk
turkisk yoghurt
1
msk
citronsaft
1
st
vitlöksklyfta
krossad
0,5
msk
garam masala
0,5
tsk
salt
Sås
1
st
lök
skalad och grovt hackad
olja till stekningen
1
st
vitlöksklyfta
finhackad
1
msk
garam masala
1
tsk
paprikapulver
1
krm
kanel
1
tsk
salt
1
krm
malen ingefära
400
ml
tomatkross
1 burk
1
dl
grädde
2
msk
smör
1
näve
färsk koriander
Instruktioner
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål, vänd runt kycklingen i skålen och låt stå medan du gör såsen.
Fräs löken mjuk och gyllene i oljan på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs med i en minut.
Tillsätt kryddor och låt dem fräsa med ytterligare en minut.
Tillsätt tomatkross, låt koka upp och tillsätt sedan grädden.
Ta kastrullen från värmen och mixa såsen slät med stavmixer.
Lägg tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen sjuda upp.
Tillsätt den marinerade kycklingen i såsen.
Låt allt sjuda sakta under lock i 20 minuter, stormkoka inte!
Tillsätt smör och smaka av. Salta mer om det behövs.
Klipp till sist över färsk koriander och servera med ris.
Anteckning
Servera med kokt ris.