Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfritt proteinbröd med tahini
En lättlagad limpa med extra mycket proteiner från ägg, kikärtsmjöl och tahini.
Spara på pinterest
Portioner
1
bröd
Receptkreatör
Malin Vesterback
Equipment
Brödform
Ingredienser
6
st
ägg
2
dl
tahini
2
msk
kokosolja
2
msk
äppelmos
osötad
0,5
dl
chiafrön
3
msk
kokosmjöl
3
msk
kikärtsmjöl
1
tsk
bikarbonat
0,5
tsk
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Knäck äggen i en mixer och pulsa maskinen tills äggen blivit skummiga.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills allt är blandat.
Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
Låt brödet svalna på galler innan du skär upp det i skivor.