Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri granola
Krispig granola på glutenfri havre smaksatt med äppeljuice
Spara på pinterest
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
2
dl
äppeljuice
1
dl
rypsolja
0,5
dl
honung
flytande
8
dl
havregryn
1
dl
sesamfrön
2
dl
solroskärnor
1
dl
pumpakärnor
1
dl
kokosflingor
0,5
msk
malen ceylonkanel
0,5
tsk
salt
1
dl
grovt hackad mandel
eller andra nötter
150
g
torkade aprikoser
i bitar (eller annan tork. frukt)
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 C.
Mät upp juice och olja i en skål. Tillsätt honung och rör om.
Blanda alla ingredienser utom torkad frukt i en stor bunke.
Häll över juiceblandningen och rör om väl.
Bred ut granolan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Rosta blandningen knaprig i ca 30 minuter tills den blivit gyllenbrun. Rör om lite då och då så att den inte bränns.
När granolan är klar, blanda med aprikoserna.
Låt gärna granolan torka på plåten över natten.