Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Naturligt glutenfri mjuk pepparkaka
En kryddig och saftig mjuk kaka som passar fint i adventstider. Kakan är naturligt glutenfri; bakad på teffmjöl och rismjöl.
Spara på pinterest
Portioner
8
portioner
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
2
st
ägg
2
dl
kokossocker
250
g
kvarg
1 burk
1
dl
lingonsylt
1
dl
teffmjöl
2,5
dl
rismjöl
1
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
1
tsk
bikarbonat
1
msk
kanel
0,5
tsk
vaniljpulver
1
tsk
kardemumma
stött
50
g
smör
smält
Glasyr
3
dl
florsocker
1
tsk
apelsinjuice
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Vispa ägg och kokossocker pösigt.
Tillsätt kvarg och lingonsylt i smeten och rör om väl.
Blanda alla torra ingredienser; mjölsorter, psyllium, bikarbonat och kryddor, i en skål.
Vänd ner torra ingredienserna i kaksmeten.
Rör till sist ner det smälta smöret.
Häll upp smeten i en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan i ca 50 minuter tills torr i mitten.
Låt kakan svalna på galler och dekorera sedan med florsocker blandat med apelsinjuice.