Värm ugnen till 175°. Förgrädda i mitten av ungen i 5-6 minuter.
Skala och skär sötpotatis i små bitar. Koka i 10 minuter, låt svalna.
Blanda under tiden 1 msk chiafrön men 4 msk vatten i ett glas och låt svälla i 5 minuter, detta blir ett sk. chiaägg som håller ihop degen.
Mixa sedan sötpotatisen till en slät puré med en stavmixer och lägg till i mjölblandningen tillsammans med olivolja och chiaägget. Knåda degen för hand.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål.
Klä en plåt med bakplåtspapper och pensla på lite olivolja på 10 ställen där minipizzorna ska placeras.
Fukta händerna med kallt vatten och fördela degen i 10 lika stora delar och tryck ut på plåten, pizzorna ska vara 4-5 mm tjocka. Forma kanterna runda med fingrarna.
Gör under tiden tomatsåsen. Lägg tomatpuré i en kastrull tillsammans med kryddor, honung och pressad vitlök. Låt puttra på låg värme medan du förbereder resten av fyllningen.
Skölj och skiva tomat och champinjoner i tunna skivor. Dela oliverna på mitten och riv osten.
Mixa alla ingredienserna till persiljapeston.
Ta ut minipizzorna ur ugnen. Bred på tomatsås och fördela hälften av osten på pizzorna. Placera ut den övriga fyllningen, strö över lite oregano och toppa med resten av osten.