Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Fröknäcke med rödbetsröra
Receptet blir en plåt fröknäcke och 2 dl rödbetsröra. Glutenfritt och veganskt.
Spara på pinterest
Portioner
1
plåt
Receptkreatör
Nathalie Aurén
Ingredienser
Fröknäcke
2
dl
solrosfrön
1
dl
linfrön
1
dl
pumpafrön
1
dl
sesamfrön
0,5
dl
chiafrön
2
msk
psyllium
0,5
tsk
örtsalt
2
msk
olivolja
2
dl
vatten
1
tsk
flingsalt att strö över
Rödbetsröra
2
st rödbetor
170
g
stora vita bönor
ex. Go greens
0,5
msk
tahini
kan uteslutas
1
msk
olivolja
2
msk
vatten
1
st
vitlöksklyfta
liten
0,5
tsk
örtsalt
svartpeppar
en nypa
Instruktioner
Fröknäcke
Värm ugnen till 175° (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i vatten och olivolja och rör om tills allting blandats.
Låt blandningen stå i ca 5 minuter så att chiafröna och psylliumet får svälla lite.
Bred ut fröblandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Använd gärna ett ark bakplåtspapper och tryck ut fröknäcket mellan de två arken.
Strö över flingsalt och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Kanterna ska vara gyllenbruna och hårda. Men se upp så att det inte bränns!
Låt svalna på ett galler. Bryt i bitar och förvara i en burk med lock.
Rödbetsröra
Koka rödbetorna tills de är mjuka.
Mixa rödbetorna och vita bönor med hjälp av en stavmixer.
Lägg till resten av ingredienserna och mixa till en slät röra. Späd med vatten om du tycker det blir för tjockt.
Servera rödbetsröran med fröknäcket.