Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Nathalies glutenfria och mjölkfria äppelpaj
Glutenfri och mjölkfri
Spara på pinterest
Receptkreatör
Nathalie Aurén
Equipment
en liten pajform, ca 16 cm
Ingredients
6
st
färska dadlar
1
msk
kokosolja
2
dl
havremjöl
1
dl
kokosflingor
1
dl
rivet äpple
salt
en nypa
1
msk
kanel
kardemumma
en nypa
1,5
dl
valnötter
kan uteslutas
1
st
ägg
0,5
dl
kokosgrädde
1
tsk
kokossocker
eller honung
3
st
äpplen
inhemska
lite kanel att strö över
Instructions
Värm ugnen till 175° (varmluft).
Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med kokosoljan i en matberedare (eller med en stavmixer).
Tillsätt havremjöl, kokosflingor, rivet äpple och kryddor samt 1 dl valnötter.
Mixa till alltsammans till en kladdig, men fast deg.
Tillsätt resten av valnötterna och mixa så att de blandas med degen men inte helt slätt. Behåll lite grova bitar.
Blanda ihop ägg, kokosmjölk och kokossocker med en gaffel i en liten skål.
Smörj en form med kokosolja och tryck ut degen i den.
Skala och klyfta äpplen och placera dem i formen.
Häll äggblandningen över äpplena i formen och strö över lite kanel.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera med kokosgrädde.