Sätt ugnen på 175 C och ta fram en brödform som rymmer 1,5 liter.
Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i sänder. Vispa ner varje ägg ordentligt på medelfart innan du tillsätter nästa, annars kan smeten skära sig.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten växelvis med yoghurten.
Dela upp smeten i två lika delar. Smaksätt den ena med kakao och den andra med vaniljsocker.
Fodra formen med bakplåtspapper (om du använder en form av silikon behövs det inte).
Bred ut tre rågade matskedar ljus smet i botten av formen. Bred på lika mycket chokladsmet och toppa med några hallon. Upprepa proceduren tills alla hallon och all smet är fördelad.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 1 h. låt den svalna helt på galler innan du stjälper upp den på ett fat. Skär i bitar genast eller vänta tills nästa dag, då är den som godast.