Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria småkakor med kanelkanter
Dessa småkakor innehåller inget mandelmjöl eller nötter.
Spara på pinterest
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Avsvalning
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
timme
5
minuter
minuter
Portioner
20
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
100
g
smör
kylskåpskallt
0,5
dl
strösocker
1
tsk
vaniljsocker
0,5
dl
grekisk yoghurt
lidl
1
msk
ljus sirap
1
dl
kokosmjöl
urtekram
1
dl
rismjöl
risenta
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
bakpulver
1
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
Smaksättning
kanel och socker-blandning
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C varmluftsugn eller 200 C vanlig ugn.
Skär smöret i tärningar och lägg det i en skål tillsammans med socker och vaniljsocker.
Rör smöret och sockret till smulor med hjälp av en elvisp.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt dem i smörblandningen tillsammans med sirap och yoghurt.
Kör med elvispen tills allt är blandat. Ta sedan med rena händer och forma alltsammans till en degklump.
Forma degen till en stång och rulla den i kanel och socker.
Skär degen i 1 cm tjocka slantar och placera ut dem försiktigt på 2 st plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda småkakorna i ca 10 minuter, en plåt i gången. Kolla efter 5 minuter och ta sedan ut dem när de fått färg.
Låt småkakorna svalna helt på plåten innan du för över dem på ett fat eller i en kakburk.
Lycka till!