Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria naanbröd
Glutenfria naanbröd - ät som tillbehör till indiska rätter. Pensla de varma bröden med smält smör smaksatt med ex. krossad vitlök och torkade örter
Spara på pinterest
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
15
minuter
minuter
Jästid
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
timme
Portioner
8
bröd
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
2
dl
mjölk
2
dl
vatten
hett
0,5
tsk
salt
¼
pkt
färsk jäst
ca 12g
2
msk
psylliumpulver
1
dl
kikärtsmjöl
2
dl
rismjöl
2
msk
sesamfrön
Instruktioner
Blanda kall mjölk med hett vatten.
Kontrollera att blandningen är fingerljum och smula därefter ner jästen. Rör om tills jästen upplöst sig helt i vätskan. Salta.
Blanda psyllium, kikärtsmjöl, rismjöl och frön i en skål och vänd ner i degspadet.
Arbeta degen för hand med en slev tills allt är väl blandat. Så småningom börjar psylliumet svälla och degen blir fastare.
Låt smeten stå och svälla/jäsa i 30 minuter.
Baka ut degen i rismjöl. Använd så mycket mjöl du behöver för att degen inte ska kladda på fingrarna eller fastna på bordet.
Dela degen i 8 bitar. Kavla ut dem till tunna, ovala bröd.
Värm en stekpanna (helst i gjutjärn) och stek bröden på hög värme på båda sidor. De är klara när de fått färg.
Förvara de varma bröden invirade i en bakduk så hålls de mjuka. När de har svalnat kan du lägga dem i en plastpåse.
Servering: Värm bröden i ugn eller i mikrovågsugnen. Pensla dem med smält smör som du smaksatt med krossad vitlök och torkade örter.