Sätt ugnen på 175 C. Smöra och bröa en kakform med pofiber (2,4 l).
Rör smör, socker och vaniljsocker krämigt i en hushållsassistent med paddel-insats, eller rör för hand. Skrapa ned smet som samlas längs kanterna av skålen så att allt blandas väl.
Tillsätt äggen, ett i sänder.
Blanda torra ingredienserna i en skål och tillsätt dem under omrörning växelvis med kvarg.
Häll upp hälften av smeten i formen och bred ut den med en sked (smeten är ganska trög i konsistensen).
Fördela kaffeströsslet över smeten och toppa med resterande smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna i 10 minuter innan du stjälper upp den på ett fat.
Anteckning
Om kakan inte lossnar direkt så låt den stå sådär på fatet och svalna helt innan du försiktigt hjälper till med en gummispatel. Dra med den längs med formens kanter tills kakan lossnat.