Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria och mjölkfria cupcakes
Det här är ett basrecept på glutenfria cupcakes som du kan smaksätta med vad du önskar. För mjölkfritt: Byt ut mjölken till vegetabilisk mjölk.
Spara på pinterest
Portioner
12
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Torra ingredienser
2,5
dl
fin mix
Semper
1
tsk
psyllium
pulveriserat
1,5
dl
strösocker
2
tsk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
0,5
tsk
bikarbonat
0,5
tsk
salt
Våta ingredienser
2
st
ägg
1
dl
mjölk
1
dl
vegetabilisk olja
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Placera ut 12 st stadiga muffinsformar på en bakplåt (använd muffinsform för formar av tunnare papper).
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda mjölk och olja i en annan bunke.
Rör ner torra ingredienserna och våta ingredienserna växelvis i äggsmeten.
Blanda smeten tills den är slät, fyll sedan upp muffinsformarna på plåten med 3/4 smet.
Grädda cupcakesbottnarna mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut och låt svalna på plåten.