Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Dessert med dulce de leche och trädgårdsbär
Med blandade trädgårdsbär och dulce de leche får du en härligt sötsyrlig dessert med vacker färg. Glutenfri.
Spara på pinterest
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Portioner
4
portioner
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
1
st
burk dulce de leche
karamelliserad, kondenserad mjölk, 400g
Mousse:
125
g
trädgårdsbär
svarta vinbär, röda vinbär, krusbär
2
msk
strösocker
1
dl
florsocker
3
st
äggulor
2
dl
vispgrädde
Dekorering:
Bär
Vispad grädde
Instruktioner
Koka upp bär och socker i en kastrull.
Pressa massan genom en finmaskig sil till en slät puré.
Blanda purén med florsocker och äggulor och vispa över vattenbad till en tjock kräm. Låt svalna.
Vispa grädden och blanda med den avsvalnade bärkrämen.
Ta fram 4 dessertskålar eller glas.
Fördela ca 1 msk dulce de leche i botten av varje skål och dra en linje av såsen upp längs kanten för dekoration.
Fyll upp med bärmoussen.
Dekorera med ytterligare vispad grädde som du gärna kan smaksätta med dulce de leche (det blir över en hel del i burken).
Toppa med bär och låt stå kallt tills servering.