Ta kastrullen av värmen och rör ner sirap, strösocker och ägg.
Blanda alla torra ingredienser i en skål; mjöl, psyllium och kryddor.
Rör ner smörblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl.
När smeten svällt en stund och blivit en klump kan du vira in det i plastfolie och ställa in i frysen. Gör en ganska platt rektangel så kyls degen snabbare.
När degen stelnat (30 minuter - 1 h) kan du kavla ut den och baka ut pepparkakor. Gör precis som vanligt men var lite försiktigare på hand när du för över kakorna till plåten. Använd rismjöl under degen när du kavlar och ha plastfilm mellan deg och kavel så fastnar den inte. Flytta pepparkakorna med en stekspade. Gör hellre tjocka kakor än tunna, men lagom blir som vanligt bäst!
Grädda pepparkakorna på 175 C i ca 5-8 minuter beroende på tjocklek och ugn. Gör alltid en provgräddning så vet du vad som fungerar bäst. Lycka till!