Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri kavring med tranbär och nötter
Sötsyrligt långjäst glutenfritt bröd
Spara på pinterest
Förberedelser
1
day
day
Tillagningstid
2
timmar
timmar
Portioner
1
bröd
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
5
dl
vatten
25
g
jäst
1
dl
mörk sirap
1
tsk salt
1
msk psylliumpulver
1
dl
boveteflingor
2
dl
teffmjöl
3
dl
durramjöl
1
dl
tapiokastärkelse
1
dl
linfrön
1
dl
blandade nötter
2
dl
tranbär
frysta, tinade
1
ägg
Instruktioner
På kvällen: Rör ut jästen vatten. Tillsätt sirap och salt i degspadet.
Blanda torra ingredienserna; psyllium, boveteflingor, teffmjöl, durramjöl och tapiokastärkelse i en skål. Vänd ner dem i degspadet under omrörning.
Rör slutligen ner linfrön, nötter och bär samt ett ägg.
Blanda väl, degen borde ha en konsistens av tjock gröt.
Plasta in degen och låt den kalljäsa i kylskåpet över natten.
Följande morgon: Ta fram degen ur kylen och lägg på ugnen på 200 C.
Klä en brödform (1,5 l) med bakplåtspapper och klicka ut degen i den.
Släta till ytan och strö över lite durramjöl.
Grädda brödet i 45 min i mittersta delen av ugnen.
Lyft försiktigt brödet ur formen (med hjälp av pappret) och lägg det på en plåt.
Lossa pappret från brödets sidor och lägg in det i ugnen igen i 10 minuter (för bättre hållbarhet och hårdare skorpa).
Låt brödet svalna helt innan du skär det i skivor.