Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri mjuk kaka med apelsin, kokos och kondenserad mjölk
En härligt saftig glutenfri mjuk kaka med smak av apelsin, kokos och kondenserad mjölk.
Spara på pinterest
Portioner
10
bitar
Ingredienser
4
st
ägg
2
dl
strösocker
2
st
apelsiner
stora
1
burk
kondenserad mjölk
397g
2
dl
kokosmjöl
1
tsk
rismjöl
1
tsk
guarkärnmjöl
eller xantan
1
nypa
salt
1
dl
kokosflingor
riven, torkad kokos
50
g
Smör
smält
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Riv skalet av 1 apelsin och pressa saften ur båda. Ta också med fruktköttet som blir kvar i silen efter pressningen.
Blanda apelsinsaft, skal och fruktkött med kondenserad mjölk och tillsätt det i äggsmeten under omrörning.
Blanda torra ingredienser; kokosmjöl, rismjöl, guarkärnmjöl och salt i en skål. Rör ner i smeten.
Tillsätt slutligen kokosflingor och smält smör.
Smöra en kakform noggrant med smält smör och bröa formen med kokosflingor. Häll upp smeten i kakformen, jämna till den och grädda i 40 minuter.
Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett fat.