Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Fröknäcke till jul
Med kokossocker i degen får du en lite knäckigare smak på fröknäcket. Det är alldeles ljuvligt att knapra på med en bit ost och fikonmarmelad på.
Spara på pinterest
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
1
dl
majsmjöl
1
dl
hela linfrön
1
dl
sesamfrön
1
msk
psylliumpulver
fiberhusk
0,5
dl
kokossocker
0,5
tsk
lantbuljongpulver
renee voltaire
0,5
dl
kokosolja
2,5
dl
vatten
hett
Instruktioner
Hetta upp vatten och låt kokosoljan smälta ned i det.
Rör ihop med torra ingredienserna till en smet.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt, det går lättast genom att lägga ett bakplåtspapper över smeten och pressa ovanpå pappret med händerna.
Grädda knäcket på 150 grader i ca 50 min.
Skär fröknäcket i bitar och låt vila i ugnen på eftervärme.
Anteckning
Tips! Om du vill ha fina kanter och jämnstora bitar av knäcket, ta ut plåten efter halva tiden och klipp det i bitar medan det ännu är mjukt.