Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria bullar utan knådning och jäsning
Smörbullar
Spara på pinterest
Portioner
12
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
1
dl
rismjöl
1
dl
potatismjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
psylliumpulver
fiberhusk
1
dl
pofiber
1
dl
socker
2
tsk
bakpulver
2
tsk
stött kardemumma
1
krm
salt
50
g
smör
smält
2
st
ägg
3
dl
turkisk yoghurt
Smör
i tärningar
uppvispat ägg till pensling
pärlsocker till dekorering
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt smält smör, ägg och yoghurt.
Blanda degen väl och klicka ut den i pappersformar på en plåt.
Tryck ner en liten tärning smör i varje bulle.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitten av ugnen, i ca 12 minuter.