Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria, mjölkfria och sockerfria muffins med banan och havre
Jättegoda mellanmålsmuffins som inte smular. Välj själv om du gör dem helt sockerfria eller om du vill tillsätta lite sötma. 1 dl socker räcker.
Spara på pinterest
Portioner
12
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Equipment
muffinsplåt
muffinsformar
Ingredienser
3
st
bananer
mogna
2
st
ägg
0,5
dl
mandelmjölk
eller annan veg. mjölk
0,5
dl
kokosolja
Torra ingredienser
3,5
dl
havregryn
glutenfria
1
dl
kokosmjöl
2,5
dl
Semper Gluten free white flour mix
1
msk
psylliumpulver
finerhusk
1
tsk
ingefära
malen
2
tsk
bakpulver
1
1
tsk
bikarbonat
matsoda
1
krm
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C. Ta fram en muffinsplåt och placera ut pappersformar i den.
Mosa bananerna i en bunke och tillsätt äggen, veg. mjölk och olja. Rör om.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i banansmeten.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter tills de fått färg.
Låt muffinsen svalna på galler. Förvara i plastpåse.