Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfritt bröd med havre och honung
Blir 2 bröd eller 12 frallor
Spara på pinterest
Portioner
2
bröd
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
4
dl
mjölk
fingerljum
25
g
jäst
0,5
dl
olja
20
g
honung
flytande
1
tsk
salt
1
st
ägg
2
msk
psylliumpulver
friberhusk
0,5
dl
havremjöl
4
dl
rismjöl
+ extra för utbakning
1
dl
glutenfria havregryn
1
dl
solroskärnor
Instruktioner
Smula ner jästen i mjölken och rör om.
Tillsätt olja, honung, salt och ägg.
Blanda de torra ingredienserna; psyllium och mjölsorterna, i en skål och vänd ner i degspadet.
Tillsätt sedan havregryn och solrosfrön.
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin.
Ställ degen att jäsa på en varm plats under bakduk, minst en halvtimme. Kan även nattjäsa i kylskåpet till följande dag.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, knåda in rismjöl i degen så mycket som behövs för att det inte ska kladda på fingrarna.
Forma degen till två spetsiga bröd och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Snitta bröden med en vass kniv.
Värm ugnen till 250 C. Grädda bröden i 10 minuter på hög värme, sänk sedan värmen till 175 C och grädda i ytterligare 20 minuter.
Låt bröden svalna helt på plåten innan du skär upp det i skivor.