Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri pumpapaj på amerikanskt vis
En kryddig amerikansk paj som smakar som pepparkaka. Använd köpt pumpapuré på burk eller hemlagad puré av ugnsbakad och urgröpt pumpa.
Spara på pinterest
Portioner
1
paj
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
350
g
pumpapuré
1
burk
kondenserad mjölk
397 g
2
st
ägg
1,5
dl
socker
1
tsk
kanel
malen
0,5
tsk
ingefära
malen
1
krm
nejlika
malen
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Gör pajdeg och förgrädda. Se anteckningar för recept.
Rör ägg och socker pösigt för hand i en skål.
Tillsätt pumpapuré och kondenserad mjölk.
Krydda med kanel, ingefära och nejlika.
Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills fyllningen "stannat" och fått litet färg.
Låt pajen svalna på galler. Servera med vispad grädde.
Anteckning
Recept på glutenfri söt pajdeg
hittas här.