Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria blondies med jordnötssmör och vit choklad
Blir en plåt med ljusa brownies, så kallade blondies.
Spara på pinterest
Förberedelser
0
minuter
minuter
Tillagningstid
0
minuter
minuter
0
minuter
minuter
Portioner
9
bitar
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
100
g
smör
100
g
jordnötssmör
ekologiskt
150
g
farinsocker
2
st
ägg
0,5
tsk
salt
100
g
rismjöl
50
g
kokosmjöl
50
g
mandelmjöl
1
tsk
bakpulver
200
g
vit choklad
hackad
Dekorering
vit choklad
smält
salta jordnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Klä en brownieplåt (20x34 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen av värmen och rör ner jordnötssmör och farinsocker.
Rör ner äggen, ett i sänder.
Rör samman salt, mjölsorter och bakpulver i en skål och vänd sen ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten jämnt i brownieplåten och strö över hackad vit choklad.
Grädda i ca 15 minuter, tills kakan är gyllenbrun i kanterna.
Låt kakan svalna helt innan du ringlar över vit choklad och strör över hackade, salta jordnötter.
Skär kakan i rutor och servera med glass.
Anteckning
Obs! Kakan är godare undergräddad (kladdig) än övergräddad (torr).