Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri paj med ädelost, grönkål och valnötter
En uppesittarpaj på havrebotten med mycket smak och mättnad från ost, kål och nötter. Den är också perfekt att göra i mellandagarna när det ofta finns rester av julskinka kvar.
Spara på pinterest
Portioner
8
port
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Glutenfri pajdeg med havre
3
dl
havremjöl
1
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
125
g
smör
1
msk
färskost
1
st
äggula
1
msk
kallt vatten
Fyllning
1
st
lök
finhackad
100
g
grönkål
fint strimlad
200
g
rester av kalkon, skinka eller rostbiff
hackad
100
g
valnötskärnor
Äggstanning
2
st
ägg
3
dl
matlagningsgrädde
125
g
ädelost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 C.
Pajdeg
Kör havremjöl, psyllium och smör till en smulig deg i matberedare.
Tillsätt färskost och en äggula och pulsa in det i degen ytterligare ett par sekunder.
Tillsätt slutligen lite kallt vatten och mixa på hög fart tills degen gått ihop till en degklump, det går snabbt.
Stjälp upp degen i en rund pajform, platta till en aning och ställ formen i frysen en kvart så att degen kyls och blir enklare att arbeta med.
Nagga botten och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter, tills den fått lite färg. Låt pajbotten svalna medan du tillreder fyllningen.
Fyllning
Fräs hackad lök och strimlad grönkål mjuk i lite smör i en rymlig stekpanna.
Tillsätt hackat kött och valnötter och vänd runt alltsammans i pannan.
Krydda med salt och peppar och ta sedan stekpannan från värmen.
Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Rör ihop ägg, grädde och smulad blå mögelost i en skål. Häll det över fyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna något innan servering.