2tsktsk guarkärnmjöl eller xanthanpulverkan uteslutas
1arktorrjäst12 g
150gsmör rumstempererat, i tärningar
1stägg
Fyllning
200gsmör
1dlfarinsocker
Utbakning
2dlrismjöl till utbakningen
50gbakningschoklad
hackade hasselnötter
Instruktioner
Värm upp mjölken till 40 C, något varmare än fingerljumt. Rör ner saffran.
Tillsätt socker och psyllium. Låt blandningen svälla i en kvart. Tillsätt sedan ägget.
Mät upp alla torra ingredienser i en skål och tillsätt det i degspadet. Börja arbeta degen i hushållsmaskin med degkrok.
Klicka ner det mjuka smöret under tiden som degen knådas i maskinen.
Bearbeta degen ytterligare en stund så att allt blandas väl, tillsätt 1 dl rismjöl på slutet för att få degen att släppa från degbunkens kanter.
Låt degen jäsa i en halvtimme på en varm plats under bakduk.
Fyllning och utbakning
Rör ihop smör och socker till en kräm.
Knåda degen försiktigt på mjölat bakbord, jag använder en blandning av potatismjöl och rismjöl.
Kavla ut degen till en rektangel. Bred på krämen och strö sedan på hackad choklad och hasselnötter. Rulla ihop degen som en rulltårta (vill du göra hjärtformade bullar som på bilden; läs anteckningarna nedan).
Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och lägg varje skiva med snittytan uppåt i en pappersform. Platta ut "stubbarna" något med händerna till platta bullar. Nyp ihop skarven med resten av degen så att bullen hålls ihop.
Sätt ugnen på 225 C. Placera ut bullarna på plåtar, låt jäsa i 15 minuter (så länge ugnen blir varm).
Grädda på 225 C i 10 minuter.
Anteckning
Hjärtformade bullar:Efter att du brett på fyllningen; rulla degen från båda långsidorna in så att degen möts i mitten. Skär degen i 2 cm tjocka skivor och forma bullar som hjärtan istället för snurror. Grädda som vanligt.