Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Marias chokladfudge
En riktig liten godbit; få ingredienser och enkel att göra. Perfekt till julbaket. Obs; smaken är mäktig så skär inte bitarna för stora.
Spara på pinterest
Portioner
30
st
Receptkreatör
Maria Arén
Ingredienser
2,5
dl
valnötter
1
msk olja
lite flingsalt
1
burk kondenserad mjölk
200
g
ljus choklad eller mjölkchoklad
300
g
mörk choklad
1,5
tsk vaniljsocker
Instruktioner
Hacka nötterna grovt, lägg på en plåt med olja och flingsalt. Rosta i ugnen ca 8 min i 175 C.
Smält den hackade chokladen över vattenbad, vänd i kondenserad mjölk, vaniljsocker och nötterna.
Häll smeten i en form 20×20 cm eller en brödform, klädd med smörpapper. Släta till ytan, ställ i kylen, minst en timme.
Ta fudgen från formen och skär i fyrkanter.