Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Marias heta, mustiga gryta på tomat och kokos
Den här grytan, eller soppan om du vill ha i mer vätska, är helt fantastisk och passar till allt! Det är blandningen av alla kryddor som gör denna rätt mustig och att den passar till mycket.
Spara på pinterest
Portioner
4
portioner
Receptkreatör
Maria Arén
Ingredienser
200
g
grovriven morot
50
g
hackad lök
50
g
purjolök i bitar
1
st
vitlöksklyfta
stor
2
msk
olja
3
msk
tomatpuré
500
g
krossade tomater
400
ml
kokosgrädde
1,5
msk
curry
0,5
msk
cayennepeppar
2
tsk
spiskummin
2
tsk
malen ingefära
1
krm
kanel
0,5
tsk
gurkmeja
1
tsk
salt
1
tsk
honung
Instruktioner
Fräs lök, grönsaker och alla kryddor försiktigt i olja.
Häll i tomatkross, puré och kokosgrädde. Koka 10 min så grönsakerna är mjuka.
Smaka av, vill du har mer peppar eller vitlök, smaka av så det passar dig.
Servera gärna vitt ris eller quinoa till. Se förslag till toppingar och tillbehör i anteckningarna.
Anteckning
Förslag att lägga i:
Vita bönor
Kikärtor
Röda linser
Strimlad kyckling
Vit fisk
Förslag till topping:
Cashewnötter
Avokado
Babyspenat
Finstrimlad rödkål
Turkisk yoghurt
Koriander
Förslag till tillbehör
Vitt ris
quinoa