Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Dadelbrödet
Spara på pinterest
Ingredienser
2
dl
dadlar
utan kärnor
1
dl
kaffe
hett och starkt
4,5
dl
naturell yoghurt
rinnig
1
ägg
1
dl
linfrön
0,5
dl
chiafrön
3
dl
havregryn
glutenfria
2
dl
rismjöl
2
dl
mandelmjöl
1
msk psylliumpulver
fiberhusk
1,5
tsk salt
1,5
tsk bikarbonat
1,5
tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 C.
Börja med att brygga kaffe eller snabbkaffe.
Hacka dadlarna i små bitar och lägg dem i en skål. Häll över det varma kaffet.
Mät upp yoghurt, ägg, frön, havregryn, mjöl, psyllium, salt, bikarbonat och bakpulver i en smoothieblender.
Tillsätt dadlarna och kaffet.
Mixa alltsammans till en slät smet och låt den svälla i en kvart.
Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
Grädda brödet i mitten av ugnen i 45 minuter.
Ta tag i bakplåtspappret och lyft brödet ur formen över till en plåt.
Ställ in brödet i ugnen igen och grädda ytterligare i 15 minuter.