Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Black Bean Zucchini Brownie med avokadofrosting
Glutenfria och mjölkfria brownies gjorda på svarta bönor. De smakar bäst efter en natt i kylskåpet! Frostingen är bäst att servera nygjord - precis före serveringen.
Spara på pinterest
Portioner
10
bitar
Receptkreatör
Nathalie Aurén
Ingredienser
Brownie:
380
g
svarta bönor
1 förpackning
0,5
dl
kokosolja
0,75
dl
kakao
0,75
dl
kokossocker
0,5
tsk
salt
2
st
ägg
2
dl
riven zucchini
ca en halv normalstor zucchini
50
g
mjölkfri mörk choklad
hackad
Frosting:
50
g
mjölkfri mörk choklad
smält
1
st
avokado
liten
1
tsk
honung
1
msk
mandelmjölk
eller annan vegetabilisk mjölk
några droppar mintolja/extrakt
går att utesluta
flingsalt att toppa med
Instruktioner
Värm ugnen till 175° varmluft.
Smält kokosolja, riv zucchini och hacka choklad.
Skölj bönorna och mixa i en matberedare eller med en stavmixer.
Lägg till kokosolja, kakao, kokossocker, salt och ägg och mixa till en slät smet.
Lägg till zucchini och mixa några gånger. Lägg slutligen i den hackade chokladen och mixa lite till.
Klä en liten form, ca 15×20 cm med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 35 min.
Gör under tiden frostingen: Smält chokladen över vattenbad. Mixa avokado, honung, mjölk och mintolja med en stavmixer. Rör sedan ner chokladen.
Ta ut brownien ur ugnen och låt svalna helt.
Bred över frostingen strax innan servering och skär i önskade bitar.