Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri citronkladdkaka med bärmoussetopping
En tårta för dig som inte gillar allt för söta tårtor.
Spara på pinterest
Portioner
8
portioner
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Citronkladdkaka
150
g
smör
2
st
citroner
skal och 0,5 dl saft
2
dl
strösocker
1
dl
rismjöl
ljust
0,5
dl
kokosmjöl
eller mandelmjöl
2
st
ägg
Bärmousse-topping
2
dl
vispgrädde
2
dl
smaksatt kvarg; drottningbär
valio
Instruktioner
Citronkladdkaka
Sätt ugnen på 175 C.
Förbered en springform som är 20 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt citronsaften och skalet.
Rör samman ägg och socker för hand i en skål.
Tillsätt rismjöl och kokosmjöl i äggsmeten och rör om väl.
Späd smeten med smör-citronblandningen litet i taget tills allt smör tillsatts och du fått en slät smet.
Häll upp smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Kakan ska ha bakade kanter men vara lös i mitten.
Låt kakan svalna på galler tills helt kyld. Ställ in kakan i frysen en stund om du har bråttom.
Bärkvarg-topping
Vispa grädden och rör ner kvargen.
Häll upp på spritspåse och spritsa ovanpå kakan i valfritt mönster eller bred bara på den som den är.
Låt kakan stelna en stund i kylen innan du serverar den.