Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri morotskaka med vaniljfrosting
En extra lyxig glutenfri morotskaka med vaniljfrosting - ett alternativ till gräddtårta.
Spara på pinterest
Portioner
12
bitar
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Morotskaka
3
st
ägg
3
dl
strösocker
1
tsk
vaniljsocker
2
dl
rismjöl
risenta
1
dl
kokosfibermjöl
urtekram
1
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
2
tsk
bakpulver
1
tsk
kardemumma
malen
1
tsk
kanel
malen
0,5
tsk
ingefära
malen
1
tsk
salt
1,5
dl
rapsolja
3
dl
morot
finriven
0,5
dl
apelsinjuice
Vaniljfrosting
5
äggulor
1
dl
grädde
1
dl
strösocker
0,5
tsk
vaniljpulver
eller vaniljpaste
175
g
smör
200
g
färskost
philadelphia
Instruktioner
Morotskaka
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt rapsolja, rårivna morötter och apelsinjuice.
Smörj och bröa två stycken springformar (20 cm i diameter) och fördela smeten lika i de två formarna.
Grädda i mitten av ugnen, en form i taget, i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
Låt morotskakorna svalna och lossa dem sedan från formen.
Vaniljfrosting
Rör ihop äggulor, grädde, socker och vanilj i en kastrull. Hetta upp under omrörning.
Vispa kraftigt och låt smeten sjuda tills den tjocknat. Vispa hela tiden i botten - den får inte koka!
När smeten tjocknat låt den svalna något. Tillsätt sedan det kalla smöret, lite i taget, tills du fått en jämn smet.
Låt krämen kallna i kylskåp. Vispa sedan ner philadelphiaosten med elvispen på låg fart - tills väl blandat.
Fördela på kakbottnarna som en tårta. Dekorera med maränger.