Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri apelsinpaj
En amerikansk paj med degbotten och apelsinkräm ovanpå. Glutenfri.
Spara på pinterest
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
1
timme
timme
Portioner
8
bitar
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Degbotten
1
dl
rismjöl
risenta
1
dl
kokosfibermjöl
urtekram
1
tsk
psyllium
fint pulver
1
dl
florsocker
1
krm
salt
100
g
smör
mjukt
Fyllning
1
dl
strösocker
1
dl
ljus sirap
4
st
ägg
1
dl
rismjöl
1
msk
apelsinskal
finrivet
2
st
apelsiner
saft
Till servering
1
dl
lättvispad grädde
sötad med vaniljsocker
Instruktioner
Degbotten
Sätt ugnen på 175 C.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Tillsätt det mjuka smöret och arbeta in det i degen med en gaffel tills du fått en smulig massa.
Fördela smuldegen i en pajform, 24 cm i diameter, och platta till degen till en jämn botten.
Förgrädda botten i 10 minuter.
Fyllning:
Sänk ugnsvärmen till 150 C.
Vispa ihop socker, sirap, mjöl och ägg.
Tillsätt apelsinskal och pressad apelsinsaft. Rör om väl.
Häll fyllningen ovanpå den förgräddade botten.
Grädda pajen i ca 30 minuter tills fyllningen stelnat.
Servera med lättvispad grädde.