Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Chokladsmulpaj med banan och mascarponegrädde
Glutenfri efterrätt som går hem hos alla som älskar nötter, bananer och choklad!
Spara på pinterest
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Portioner
8
portioner
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Smuldeg:
125
g
kallt smör
i tärningar
0,5
dl
rörsocker
1
dl
havregryn
1
dl
rismjöl
1
dl
kokosflingor
100
g
mjölkchoklad
i bitar
1
dl
cashewnötter
Fyllning:
4
st
bananer
Mascarponegrädde:
2
dl
grädde
1
dl
florsocker
250
g
mascarponeost
Dekoration:
Bananskivor
Smält choklad
Instruktioner
Smuldeg:
Pulsa samman alla ingredienser i en matberedare till en klumpig deg, eller nyp ihop för hand.
Låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
Sätt ugnen på 225 C.
Ta fram 8 små portionsformar som tål ugnsvärme och ställ dem på en bakplåt.
Fyllning:
Skala och skiva 4 bananer och fördela dem i skålarna.
Toppa med smuldegen och grädda i 15-20 minuter.
Låt svalna medan du gör mascarponegrädden.
Mascarponegrädde:
Blanda grädde, florsocker och mascarponeost i en skål.
Vispa med elvisp till en fast kräm.
Dekoration:
Spritsa krämen ovanpå varje pajportion och dekorera med ytterligare bananskivor och smält choklad.