Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Marängtårta med Rice Crispies, Daim och hemlagad chokladkolasås
En barnsligt god marängtårta med daim som räcker åt många och går hem hos både stora och små!
Spara på pinterest
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
1
timme
timme
15
minuter
minuter
Total tid
1
timme
timme
45
minuter
minuter
Portioner
12
pers
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
Marängbotten:
4
äggvitor
3
dl
strösocker
2
dl
Rice Krispies
Chokladkolasås
1
dl
grädde
2
äggulor
2
msk kakao
0,5
dl
ljus sirap
50
g
smör
Fyllning:
3
dl
vispgrädde
2
dubbel-daim
Dekoration:
Färska jordgubbar
Instruktioner
Botten:
Sätt ugnen på 125°C.
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning, tills du fått en blank och fast marängsmet.
Blanda försiktigt ner Rice Krispies.
Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt, 30x40 cm (för 10 bitar).
Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret.
Låt svalna och dela på längden till två långa bottnar.
Chokladkolasås:
Blanda grädde, äggulor, kakao och sirap i en kastrull.
Hetta varsamt upp blandningen under omrörning tills såsen tjocknar.
Ta kastrullen av värmen och rör ner smöret.
Häll upp såsen i en skål och låt svalna helt innan du brer den på tårtan.
Montering:
Lägg en botten på en bricka och bred över hälften av kolasåsen.
Bred på ett lager grädde och strö över hackad daim - men spara lite till garneringen.
Lägg på den andra botten, resten av kolasås, grädde och daim.
Garnera med färska jordgubbar och pynta med snygga små vimplar eller liknande.
Förvara i kylen tills servering.