Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria frallor med sötpotatis
De här bröden får sin saftighet och färg från kokt och mosad batat! Degen kan också bakas ut i en bakplåt och sedan skäras i rutor.
Spara på pinterest
Portioner
12
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
1
st
sötpotatis
ca 400 g
50
g
smör
5
dl
ljummet vatten eller mjölk
25
g
jäst
2
tsk
salt
1
msk
farinsocker
2
msk
psylliumpulver
100
g
majsmjöl
100
g
glutenfritt havremjöl
100
g
rismjöl
0,5
dl
pofiber
semper
ca 2 dl rismjöl till utbakning
Instruktioner
Koka sötpotatisen mjuk i kokande vatten eller i ugnen.
Mosa den mjuka sötpotatisen i en bunke tillsammans med smöret.
Mät upp ljummet vatten i en bunke och rör ner jästen.
Vispa ner salt, farinsocker och psyllium i spadet, samt mosad sötpotatis.
Mät upp majsmjöl, havremjöl, rismjöl och pofiber i en skål.
Tillsätt mjölsorterna i potatisblandningen.
Arbeta degen med kraftiga tag i en minut. Platsa in bunken och låt jäsa i 45 min.
Sätt ugnen på 200 C.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta in rismjöl i degen. Degen ska bli formbar och inte kännas klibbig på ytan.
Forma degen till 12 st frallor och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
Grädda bröden i 15 minuter, eller tills de fått fin färg.
Låt svalna helt innan du skär upp dem.