Skriv ut

Mjölfria matiga muffins med potatis, ost och skinka

Matiga muffins utan mjöl som mättar gott på picknicken.
Spara på pinterest
Portioner 12 st
Receptkreatör Malin Vesterback

Ingredienser

  • 400 g skalad potatis
  • 50 g smör
  • 1,5 dl emmentalerost riven + extra till topping
  • 2 st ägg
  • 100 g rökt skinka strimlad
  • 0,5 st röd paprika finhackad
  • Salt peppar

Instruktioner

  • Koka potatis mjuk i saltat vatten.
  • Mosa potatisen och lägg moset i en bunke.
  • Rör ner smör, ägg , osten, skinka och paprika i moset.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Rör till en jämn smet, och fördela i muffinsformar.
  • Toppa med riven ost.
  • Grädda muffinsen i mitten av ugnen på 225 C i cirka 15 minuter eller tills de fått en fin färg.