Knäck äggen i en separat skål och vispa ner dem i smör-sockerblandningen, ett i sänder.
Mät upp polenta, mandelmjöl och bakpulver i en skål.
Riv skalet av en apelsin (fint), pressa saften ur den samt ytterligare en apelsin. Ta undan 1 dl av saften som du använder till sirapen.
Rör ner torra ingredienserna och apelsinsaften växelvis i kaksmeten. Vänd till sist ner apelsinskal.
Häll smeten i en smord kakform med löstagbar kant (24 cm diameter). Grädda i 40 minuter.
Under tiden; gör apelsinsirap: koka upp apelsinsaft och florsocker i en liten kastrull. Låt småputtra i några minuter innan du tar kastrullen av värmen och låter sirapen svalna.
När kakan gräddats klart, lossa den från formen och för över den på ett fat.
Gör små hål i kakan med en trästicka och häll över apelsinsirapen. Låt alltsammans safta sig en stund innan servering.