Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Marias indiska linssoppa med spenat, ingefära och kanel
Mättande linssoppa för 2-4 personer - serveras med yoghurt.
Spara på pinterest
Portioner
4
portioner
Receptkreatör
Maria Arén
Ingredienser
2
dl
röda linser
50
g
hackad lök
1
st
vitlöksklyfta
stor
2
msk
olja
0,5
tsk
kanel
1
msk
färsk ingefära
riven
1
st
lagerblad
0,5
tsk
paprikapulver
0,5
tsk
curry
0,5
tsk
cayennepeppar
1-2
tsk
salt
1
st
buljongtärning
Lite pressad citron
6
dl
vatten
Instruktioner
Skölj och koka linserna i rikligt med vatten tills de är mjuka. Häll av.
Fräs lök och kryddor i en kastrull.
Rör ner linser, vatten, buljong och spenat.
Koka ihop och smaka av med salt och citron eventuellt med vatten.
Servera med turkisk yoghurt, nötter eller frön.