Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria pepparkakscupcakes
Baka glutenfria pepparkaksmuffins till jul, toppa med cream cheese frosting. Tadaa! Julcupcakes.
Spara på pinterest
Prep Time
30
minutes
minutes
Cook Time
15
minutes
minutes
Servings
24
st
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredients
Muffins
3
ägg
1
dl
strösocker
1
dl
farinsocker
100
g
smör
1
dl
gräddfil
2
dl
rismjöl
1
dl
potatismjöl
1
tsk psylliumpulver
1,5
tsk bakpulver
1
tsk vaniljsocker
2
tsk pepparkakskrydda
Frosting
100
g
Philadelphia
50
g
smör
rumstempererat
3
dl
florsocker
1
tsk vaniljsocker
0,5
tsk kanel
Instructions
Muffins
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp.
Tillsätt det smälta smöret samt gräddfilen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner i äggsmeten. Blanda väl.
Fördela smeten i muffinsformar, upp till kanten (för de sjunker) och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
Låt muffinsen svalna helt innan du toppar dem med frostingen.
Frosting
Vispa philadelphia med rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig kräm.
Fyll upp en spritspåse, med eller utan tyll, och spritsa fovanpå på varje muffin.
Dekorera med vit choklad.