Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Naturligt glutenfri morotskaka med mascarponegrädde
Glutenfri, kryddig morotskaka apelsinmarmelad i smeten toppad med en extra gräddig frosting.
Spara på pinterest
Portioner
12
bitar
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
3
st
morötter
fint rivna
4
st
ägg
1
dl
farinsocker
1
dl
strösocker
100
g
majsstärkelse
ex. maizena
50
g
kokosmjöl
ex. risenta eller urtekram
50
g
mandelmjöl
ex. lidl eller risenta
0,5
tsk
kardemumma
malen
1
tsk
kanel
malen
1
tsk
bakpulver
1
tsk
pyslliumpulver
ex. fiberhusk
0,5
tsk
vaniljpulver
0,5
dl
apelsinmarmelad
100
g
smör
smält
Glasyr
250
g
mascarponeost
1
dl
florsocker
1
dl
vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser; mjölsorter, kryddor, bakpulver i en skål.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten med en slickepott, litet i sänder.
Rör ner rivna morötter, smält smör och apelsinmarmelad.
Häll upp smeten i en springform med bakplåtspapper i botten (jag använde en form med diametern 20 cm).
Grädda kakan i ca 25 minuter, beroende på form. Kolla att kakan är färdiggräddad med en trästicka innan du tar ut den.
Lossa kakan ur formen och låt den svalna helt.
Glasyr
Rör mascarponeost och florsocker krämigt med elvisp.
Tillsätt grädden och fortsätt vispa alltsammans till krämig konsistens.
Smaksätt glasyren med vaniljpulver, citronzest eller låt vara som den är.
Bred ut över kakan.