Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfria scones med morot
Mättande och fiberrika scones med riven morot i smeten.
Spara på pinterest
Receptkreatör
Malin Vesterback
Ingredienser
1
dl
havregryn
av rent havre
1
dl
rismjöl
2
msk
psylliumpulver
fiberhusk
0,5
dl
potatisfiber
fibrex
0,5
dl
linfrön
hela
2
tsk
bakpulver
0,5
tsk
salt
50
g
kokosolja
kallpressad
2
dl
mjölk
4
dl
morötter (ca 2 st)
grovrivna
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 C.
Blanda havregryn, rismjöl, psyllium, fibrex, linfrön, bakpulver och salt i en bunke.
Arbeta in kokosoljan med händerna eller en slev.
Späd med mjölken och blanda till sist ned morötterna till en kladdig smet.
Doppa händerna i kallt vatten och forma smeten till 6-8 st platta bullar som du placerar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda scones ca 10-12 minuter tills de fått fin färg och är lite knapriga i kanterna. låt svalna något före serveringen.